Här finns presentationer om vilka utbildningssteg som finns för ledare inom Svensk Curling. Du får information om de utbildningar som finns, vilka kvalifikationer som krävs av ledare på olika steg, information om coachpoolen samt innehåll i olika utbildningar.

Här finns samlingssidan för reflektioner och material inom coachpoolen.   

Utbildning för dig som förälder till curlingspelande barn och ungdomar. Utbildningen syftar till att ge en grundförståelse för curling samt kunskaper om administrativa och praktiska delar kring idrotten. 

Hjälptränarutbildningen riktar sig till dig som är ny till ledarskapet för ungdomar, eller ny till curling. Vi går igenom utvecklingsprogrammet, träningsplanering, hur du kan skapa positivt klimat på träningar. Vi tar även del av SISU Idrottsutbildarnas ledarskapsmaterial.  Välkommen!

Rekryterings- och instruktörsutbildningen är upplagd i seminarieform som handlar om föreningens grunder, verktyg för rekrytering, ledarskap i mötet med curlaren och upplägget för curlarens resa från nybörjare till engagerad medlem. 

Kontakta Svenska Curlingförbundet för att få tillgång till utbildningen och för att få arbetsmaterial till seminarierna. 

Välkommen till ledarutbildningen för dig som tränar för rullstolscurlare.

Vi går igenom grunderna i ledarskap, om rullstolscurling, tekniska detaljer och träningsplanering. Lycka till!

Ungdomsledarutbildningen riktar sig till dig som ska verka som ungdomsledare. Utbildningen innehåller teori och praktiska uppgifter som är kopplade till ungdomsverksamheten. 

Coachettan vänder sig till dig som leder eller coachar lag som tävlar, eller ska börja tävla på nationell nivå.

Du anmäler dig till coachettan via inbjudningar som publiceras på curling.se

Coachtvåan är en utbildning för dig som coachar lag som tävlar på internationell nivå. Du anmäler dig till coachtvåan via inbjudningar som publiceras på curling.se 

Välkommen!